Foto af M.E Photo
Tidligere i dag vedtog Folketinget det nye tildækningsforbud, som – kort fortalt – forbyder at man dækker sit ansigt til, deraf navnet.

Men ingen regel uden undtagelse, og det gælder også her: ansigtet må gerne dækkes til, hvis det er et “anerkendelsesværdigt formål,” men hvad pokker betyder det så?

Konceptet er lidt abstrakt, men betyder i en nøddeskal, at hvis det giver god mening at dække sit ansigt til i lige præcis den situation man står i, så er det helt ok. Her et et par eksempler for måske at gøre det lidt nemmere at forstå:

At have en skimaske på…

  • …udenfor en kold vinterdag er et anerkendelsesværdigt formål.
  • …en varm sommerdag inde i 7-Eleven er ikke.

At have motorhjelm på…

  • …når man kører knallert eller motorcykel er et anerkendelsesværdigt formål.
  • …mens man går ned af strøget er ikke.

Så at dække sit ansigt til om vinteren for at holde det varmt, eller for at beskytte det når man kører på motorcykel, er fuldstændigt lovligt, fordi det tjener et helt specifikt formål, som politiet ville godkende. Men hvor står man så med cosplay?

Fordi Genki er en con, hvor man har lov til at klæde sig ud, så er det at dække sit ansigt til for at fuldende et cosplay/fursuit lovligt, så længe man er på Genkis område, da det her tjener et anerkendelsesværdigt formål. På vejen til eller fra Genki, skal man dog afholde sig fra at dække ansigtet til, da man ellers risikerer bøde.

Bid dog mærke i, at tildækningsforbudet kun gælder tildækningen af dit ansigt – loven forhindrer dig derfor ikke i at have resten af dit cosplay på, kun masken.

Previous reading
Cosplay og Tildækningsforbud
Next reading
Wakanim til Genki 2018